NeumannHet is moeilijk om een ​​professionele audiostudio voor te stellen zonder een Neumann-microfoon.
Al tientallen jaren wordt Neumann wereldwijd beschouwd als de toonaangevende, toonaangevende fabrikant van studiomicrofoons.
Veel producten die in de geschiedenis van het bedrijf zijn geïntroduceerd, zijn mijlpalen van professionele audiotechnologie geworden.
Het is geen toeval dat audiostudio's bijna altijd de Neumann-microfoons bovenaan hun lijst plaatsen wanneer ze hun apparatuur vermelden - ze zijn een erkend teken van een zeer professionele operatie.

"Onze tientallen jaren van succes zijn gebaseerd op een compromisloze, kwaliteitsgerichte aanpak, zowel bij de ontwikkeling als de productie van onze producten", legt president Wolfgang Fraissinet uit.
"In de zeldzame gevallen dat onderhoud nodig is, repareert Neumann Berlin al zijn microfoons die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn geproduceerd, grotendeels met behulp van de originele reserveonderdelen."
Dit is een onderhoudsbelofte die moeilijk te evenaren is.

Dit alles geeft de klant de zekerheid een product te kopen met een onovertroffen geluidskwaliteit, betrouwbaarheid en blijvende waarde, een investering die meestal meerdere generaties van audio-ingenieurs overleeft.
Hoewel Neumann-microfoons zeker niet goedkoop zijn, weten professionals uit hun dagelijkse ervaring dat ze de kosten waard zijn.
Veel eigenaren van kleine opnamestudio's voor thuis dromen er ook van ooit op een dag 'een echte Neumann' te hebben.

Naast talloze audio-ingenieurs die Neumann-microfoons gebruiken in hun studioproducties, omvatten gebruikers van de hightech-producten uit Berlijn wereldberoemde muzikanten zoals de Beatles, Natalie Cole, Bryan Adams, Celine Dion en Beyoncé.

Het bedrijf dat in 1928 in Berlijn werd opgericht, hield zich echter ook lange tijd bezig met andere technologie naast microfoons.
Het veelzijdige inventieve genie en pionier Georg Neumann ontwikkelden gelijktijdig grammofoonplaten-snijmachines en oplaadbare batterijen.
De technologie van deze laatste blijft de basis voor de alomtegenwoordige opslagbatterijen van vandaag.
Gedurende vele jaren bouwde het bedrijf ook sterk aangepaste geluidsproductie-eenheden voor radiostudio's, theaters en concertzalen.
In het jaar 1991 werd Neumann een belangrijk onderdeel van de Sennheiser Group.

Een hoogtepunt in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe was zeker de Technical Grammy van 1999, toegekend als erkenning voor al zijn technologische prestaties.
Aan het begin van het nieuwe millennium onderbouwde Neumann met de ontwikkeling van het Solution-D digitale microfoonsysteem haar voortdurende technologische leiderschap op het gebied van innovatieve, toekomstgerichte audiotechnologie.

Sinds 2010 biedt Neumann deze expertise op het gebied van elektro-akoestische transducentechnologieën aan de markt voor studiomonitoring en biedt het zijn klanten optimale oplossingen op het gebied van tv- en radio-uitzendingen, opname en audioproducties.

Het hoofdkantoor van het bedrijf, met de afdelingen ontwikkeling, marketing, verkoop en service, blijft gevestigd in Berlijn, waar het 75-jarig jubileum van het bedrijf werd gevierd in 2003 en het 80-jarig jubileum in 2008.

Sinds een paar jaar geleden wordt de productie in ultraschone kameromstandigheden die voldoen aan de hoogste internationale normen uitgevoerd in Wedemark, nabij Hannover.
Een wereldwijd distributienetwerk, gecentreerd in Berlijn, zorgt ervoor dat klanten zelfs in de meest afgelegen delen van de wereld niet alleen 'hun' Neumanns kunnen krijgen, maar ook een persoonlijke Neumann-vertegenwoordiger kunnen vinden.
Neumann